Mònica Beneyto

En Vicenç no es volia perdre de cap manera les Festes que fan honor al seu nom malgrat la pluja, el fred i el vent.
Divendres vespre gairebé no va poder sortir. A causa de la pluja intermitent els foguerons que hi havia previstos no es van encendre, però gràcies a la tenacitat de la comissió organitzadora, sí que va poder ballar una estona a l’Espai Gardenyes, en companyia d’uns quants joves que tampoc es volien perdre la festa.
Dissabte al matí, en Pol, el nen xafarder del barri, i la iaia Remei van sortir a buscar en Vicenç per tota la vila. Malgrat que la pluja no parava, el Pol i la Remei van aconseguir que les famílies del barri els ajudessin a trobar-lo. I resulta que amb tant de fred s’havia amagat a la Casa Orlandai. Allà, els infants i les seves famílies van poder gaudir d’activitats a l’interior, protegits de fred i pluja, entre les quals hi havia conta contes i una activitat per a nadons.

fb_img_1485113649333web
En Vicenç a l’Ofrena Floral, a la parròquia.

I sense donar-se per vençut, el Vicenç va voler continuar amb les activitats programades. Per sort va poder fer-les totes. Des d’una xocolatada, passant per una bona ballaruga amb les colles de tabalers del barri, i acabant amb un correfoc, molt útil per escalfar-se una miqueta i agafar energies per la nit.
La Comissió de Festes de Sant Vicenç no volia deixar el Vicenç sense una de les seves activitats preferides: els foguerons. És per això, que van decidir tornar a intentar-ho el dissabte al vespre i aquesta vegada amb més sort. Van ser moltes les persones que es van apropar a l’Espai Gardenyes per fer-se un bon sopar a la brasa, escalfar-se i ballar a ritme de concerts.
De nou la pluja i el mal temps van ser els protagonistes de la jornada de diumenge. Tot i així, les activitats previstes es van poder celebrar amb relativa normalitat, i el Vicenç va tornar a casa seva, satisfet i orgullós de la feina d’una comissió que encara que hi hagi mal temps, sempre hi posa bona cara.

20170122_145917_web
Fideuà el diumenge a la plaça de Sant Vicenç. Fotografia de la Comissió de Festes de Sarrià