Mònica Beneyto

L’Associació Cultural Casa Orlandai, a través d’una iniciativa de Barcelona Activa i el Comissionat d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona, ha engegat un projecte per fomentar l’Economia Social i Solidària del districte.

Es tracta d’una proposta que s’està fent a diversos districtes de la ciutat. L’objectiu que persegueix és detectar les diferents iniciatives d’economia social i solidària que tenen lloc a Sarrià-Sant Gervasi i facilitar vincles entre els projectes per tal de fomentar espais de trobada i crear solucions conjuntes. Alhora, també contempla la possibilitat d’oferir formació a aquelles entitats que necessiten reforç en determinats aspectes, i pretén programar diverses activitats arreu del districte per difondre què és l’Economia Social i Solidària.

Què és l’Economia Social i Solidària?

El concepte d’Economia Social i Solidària fa referència a un conjunt d’iniciatives socioeconòmiques de tota mena, formals o informals, que prioritzen la satisfacció de les necessitats dels seus membres i d’altres persones per sobre del lucre. Poden ser col·lectives, fet que vol dir que la propietat també ho és i la gestió és democràtica. Les entitats actuen orientades per valors com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat, i són promotores de canvi social.

Així doncs, s’inclouen dins l’ESS entitats com cooperatives de treball,o d’habitatge, associacions i fundacions del tercer sector social, grups de consum, mercats d’intercanvi, bancs del temps, societats laborals i totes aquelles propostes que tenen per objectiu promoure alternatives de consum, entre moltes altres.

Per tal d’explicar la proposta es preveuen tres reunions de presentació als diversos barris del districte:

— el dia 30 de gener a Sarrià i Tres Torres, a la Casa Orlandai
— l’1 de febrer a Vallvidrera, al Centre Cívic Vázquez Montalban
— i el dia 2 serà el torn dels barris de Sant Gervasi, al Centre Cívic Casa Sagnier.

L’objectiu és reunir el màxim d’entitats possibles per tal de conèixer quines accions està duent a terme cadascú de forma individual, i trobar projectes i estratègies comunes per aconseguir solucions conjuntes.

Tota la informació es podrà consultar al web: http://sarriasantgervasiess.com  (aquesta web està en construcció) i per qualsevol dubte es pot contactar al ess@casaorlandai.cat

Imatge destacada procedent del llibre “Hi ha una economia que és solidària”. Foto: XES

Anuncis